Peter Kiær til L&F: Husk at landbruget også optager CO2

Bæredygtigt Landbrugs formand er overordnet positiv overfor klimaplan fra Landbrug & Fødevarer – men kalder den ufaglig på visse punkter

kiær-peter-5

Det er positivt, når Landbrug & Fødevarer i en ny klimaplan melder ud, at landbruget kan nå klimamålene for 2030 uden en CO2-afgift. Hvilket også er en af pointerne i Bæredygtigt Landbrugs gentagne kommunikation om emnet. Men der er også tidsler i udspillet fra Axelborg, hvis man spørger Bæredygtigt Landbrugs formand Peter Kiær.

”Landbrug & Fødevarer kunne godt i deres plan have gjort lidt mere ud af, at landbruget også optager CO2, og at det er fagligt ukorrekt, når man internationalt ikke anerkender CO2-optagelsen fra etårige planter på marken. Vi mener jo, at det burde være helt legitimt for de danske landmænd at kunne tage fotosyntesen og optagelsen af CO2 i korn, roer, kartofler og alle de fødevarer, erhvervet producerer, med i regnestykket”, fortæller Peter Kiær til Effektivt Landbrug.

BL-formanden er heller ikke på bølgelængde med Landbrug & Fødevarer, når det kommer til at bruge virkemidler som eksempelvis at tage jord ud af drift.

”Der har vi lidt andre virkemidler i vores katalog”, som Peter Kiær formulerer det.

Effektivt Landbrugs interview med Bæredygtigt Landbrugs formand gemmer sig bag linket HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top