Protester i Holland fortsætter

Nu er både den hollandske regeringsby Haag og det flamske centrum i Bruxelles mål for de vrede bønders demonstrationer

holland-illu

Endeløse rækker af traktorer indtager lige nu centrum af såvel den hollandske regeringsby Haag samt den belgiske region Flanderns regeringsdomicil i Bruxelles. Med hornet i bund tilkendegiver de larmende landmænd, at nok er nok, når det gælder de efterhånden velkendte krav om at reducere kvælstofudledningen med op til 70 procent.

Det er ifølge Maskinbladets omtale ikke bare selve kravene, der hidser bønderne op – men også, at erhvervet ikke har fået tid til at omstille sig. Regeringen i især Holland burde således have reageret langt tidligere på krav fra bl.a. EU, lyder kritikken.

Du kan læse mere i Maskinbladets dækning HER.

Landbrugsavisen har også nyt om sagen i teksten HER.

Billedet, der ledsager denne hjemmesideartikel, er tilsendt af et af Bæredygtigt Landbrugs medlemmer – som med markeringen ud til en vej langs bedriften ønsker at vise sin sympati med de hollandske aktioner.

Flere af Bæredygtigt Landbrugs profiler har gennem de seneste mange måneder kommenteret balladen i Holland – og i den forbindelse også draget sammenligninger til reguleringen herhjemme. Det gælder bl.a. BL-medlem Bo Ritterbusch, hvis læserbrev du kan se via linket herunder.

Frustrationer hos danske landmænd

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Scroll to Top