Minister vil luge ud i reglerne

Forenklingsprojekt skal aflive regler, der virker unødigt bøvlede, og dermed gøre det nemmere at være landmand

folketing3

”Jeg er allerede efter et halvt år i ministerstolen stødt på flere regler, der undrer mig!”

Sådan lyder det fra fødevareminister Jacob Jensen (V), som ifølge både landbrugs- og mainstreampressen derfor nu har sat gang i et regelforenklingsprojekt.

”Vi har regler, der kan virke unødigt bøvlede eller spænder ben ude i virkeligheden i forhold til de formål, vi gerne vil opnå. Derfor starter jeg nu regelforenklingsprojektet ‘Lug ud i lovgivningen’, som blandt andet skal give alle muligheden for at byde ind med eksempler på regler, der virker unødigt bøvlede. Målet er klart; det skal gøres lettere at være landmand, fisker og fødevareproducent i Danmark”, siger ministeren i en pressemeddelelse.

Du kan læse mere i Maskinbladets omtale HER, i Effektivt Landbrugs dækning HER plus i Landbrugsavisens tekster HER og HER. Også TV2’s hjemmeside beskriver regelforenklingsprojektet i artiklen HER.

Det skulle nok være muligt for fødevareministeren at få tilsendt en hel del eksempler fra landmænd på dumme regler. Bæredygtigt Landbrug har således adskillige gange blandet sig i debatten om de både alt for bøvlede og alt for strenge regler på miljø- og landbrugsområdet i Danmark. Det gælder ikke mindst overimplementering af EU-regler. Læs for eksempel BL-bestyrelsesmedlem Peter Rosendals indvendinger i læserbrevet herunder.

Lighed for EU-regler

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@blb.dk

Scroll to Top