Nej tak til lavere fødevareproduktion i Europa

Europa-Parlamentets største gruppe skrotter storstilet plan om naturgenopretning, der ifølge kritikerne blot vil presse priserne på mad op

eu-flag

EU-Kommissionens forslag til en lov om naturgenopretning ser – heldigvis, vil mange landmænd nok sige – ud til at lide skibbrud.

I hvert beretter det nationale nyhedsbureau Ritzaus Bureau, at Europa-Parlamentets største gruppe, det konservative parti EPP, nu har valgt at trække sig fra forhandlingerne. Bliver loven til virkelighed, vil det således – ifølge de konservative kritikere – føre til både en mindre produktion af mad samt et angreb på europæernes købekraft.

”I sin nuværende form vil naturgenopretningsloven føre til en lavere produktion af fødevarer i Europa, hvilket vil presse priserne endnu højere op”, siger gruppens formand, tyskeren Manfred Weber, i en pressemeddelelse.

Loven vil desuden kunne stå i vejen for at få etableret den infrastruktur, der er nødvendig for den grønne omstilling, lyder det fra den konservative leder.

”Det kan vi simpelthen ikke acceptere. Vi kan ikke fortsætte, som om ingenting er sket med vores økonomi siden begyndelsen af krigen, der lægger stærkt pres på vores landdistrikter og vores landmænd”, siger Manfred Weber.

Hvis du abonnerer på medierne, kan du læse mere i omtalerne fra Landbrugsavisen og AgriWatch HER og HER.

At en potentiel europæisk fødevarekrise skam ikke hører fantasiens verden til, fremgår ret klart af Danish Crown-topchef Jais Valeurs nylige advarsler i Avisen Danmark HER.

Du kan læse yderligere om emnet i artiklen fra Bæredygtigt Landbrugs hjemmeside herunder.

Landmænd vrede på EU-kommissær

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@blb.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top