Åbning af naturnationalparker kan trække ud

Protesterne mod det, kritikere kalder statslig dyremishandling, har ikke været forgæves, beretter det nationale nyhedsbureau

Miljø og Fødevareministeriet

Flere iagttagere tvivler på, at de første naturnationalparker er klar til at åbne allerede næste år.

Det fortæller Danmarks nationale nyhedsbureau Ritzau, der har taget pulsen på debatten om de omstridte arealer.

”Jeg kan godt personligt have mine tvivl, om det er realistisk, at der åbner naturparker næste år”, lyder det fra bl.a. Winni Grosbøll, som er direktør i Friluftsrådet.

Du kan se mere i Landbrugsavisens artikel HER.

Ifølge kritikere er der i naturnationalparkerne tale om indhegnet natur, der både udelukker befolkningen og foragter dyrevelfærden. Flere har kaldt projekterne for organiseret statslig dyremishandling, fordi dyrene er hegnet ind og ofte må klare sig selv. Mange landmænd har blandet sig i debatten, fordi de har forstand på dyrehold samt kærer sig om dyrene – og desuden kender til myndighedernes rigide formynderi i forhold til dyr i privat varetægt.

Det er netop den vedholdende kritik, der kan forsinke eller måske endda forhindre åbningen af parkerne.

Bæredygtigt Landbrug er heller ikke bleg for at blande sig i diskussionen om dyr i det offentliges varetægt – se eksempelvis pressemeddelelsen herunder.

BL: Statslig dyremishandling skal stoppe straks

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@blb.dk

1 kommentar til “Åbning af naturnationalparker kan trække ud”

  1. Kurt Berg Nielsen

    Hvor skønt håber det helt bliver fjernet fuldstændig vanvittigt at tro dette skal være en savanna i dette lille land med vilde indhegnede dyr ejet af staten men offentligheden bliver langsomt forbudt adgang til flere og flere af disse områder på grund af alle mulige restriktioner

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top