Dansk ministers bøn på landbrugets vegne blev afvist af EU-kommissær

Fødevareminister Jacob Jensen har forgæves anmodet EU-Kommissionen om dispensation til at forbedre foderforsyningen i tørken

eu-flag

Det er ikke kun herhjemme i Danmark, at politikere og embedsværk kan have en både rigid og bureaukratisk tilgang til fødevareproduktion.

Faktisk forsøgte den danske fødevareminister Jacob Jensen (V) i midten af juni at få en dispensation fra EU-Kommissionen, så der på grund af tørken kunne anvendes såkaldt ikke-produktive arealer til at forbedre foderforsyningen.

”Jeg håber på din forståelse og fleksibilitet i denne vanskelige tid”, lød det i et brev fra ministeren til EU’s polske landbrugskommissær Janusz Wojciechowski.

Men blot få dage senere blev anmodningen skudt helt ned, skriver Landbrugsavisen – der har fået aktindsigt i korrespondancen.

Hvis du abonnerer på Landbrugsavisen, kan du læse mere i artiklen HER.

Hvad Bæredygtigt Landbrug mener om tørke og tørkehjælp samt måske især behovet for bedre rammevilkår, fremgår af efterhånden en hel del udmeldinger fra foreningen. Du kan bl.a. se et indlæg fra BL-næstformand Gustav Garth-Grüner via linket herunder.

Den bedste tørkehjælp er landmandens mulighed for faglighed

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@blb.dk

Scroll to Top