Endnu engang udskydes afgørelser i minkavleres prøvesager

Det er femte gang, det sker – og i dette tilfælde på grund af ”manglende oplysninger om selskabsform”

minkgaard-high-res

For femte gang har Minksekretariatet måttet beklage og udskyde afgørelser om erstatning i prøvesager ovenpå den ulovlige nedlukning af minkerhvervet.

”Lige pludselig får vi at vide, at der er et problem, fordi vi er et I/S-selskab. Det, synes vi, er meget mærkeligt”, fortæller den tidligere minkavler Knud Vest til Børsen.

Han og hans kompagnon Kim Christensen havde dagen før 1. juli modtaget et brev med de nye oplysninger fra Minksekretariatet. Afgørelsen om deres erstatning skulle ellers ifølge fristen være klar ved månedsskiftet, altså dagen derpå. Men igen blev minkavlerne skuffet.

I alt seks sager skulle være blevet udsat – endnu engang – på grund af såkaldt manglende oplysninger om selskabsform, nemlig fordi Minksekretariatet er blevet opmærksom på, at disse virksomheder er I/S-selskaber. Sekretariatet fik tidligere på året en bevilling på et trecifret millionbeløb for at skrue op for hastigheden på erstatningsudbetalingerne.

Forløbet vækker kritik fra både de tidligere minkavleres organisation Kopenhagen Fur samt Michael Gøtze, som er professor i forvaltningsret.

Hvis du abonnerer på medierne, kan du læse Børsens artikel HER eller omtalen fra AgriWatch HER.

Efter at et flertal på Christiansborg har afvist en advokatundersøgelse, eksisterer der som bekendt nu kun én mulighed for et retsligt efterspil i minksagen, nemlig Bæredygtigt Landbrugs stævning mod staten. Dén sag kan du læse mere om i pressemeddelelsen herunder.

Bæredygtigt Landbrug sagsøger staten i minksagen

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@blb.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top