Minsandten om ikke glyphosat er frikendt – igen!

Endnu en undersøgelse frikender aktivstoffet i ukrudtsmidlet Roundup for at være miljø- og sundhedsskadeligt

sprøjte

Utallige undersøgelser har gennem tiden frikendt glyphosat – der er aktivstoffet i verdens mest effektive og skånsomme ukrudtsmiddel Roundup – for at være både miljø- og sundhedsfarligt. Nyere undersøgelser bakker nu de konklusioner op.

Allerede sidste år konkluderede EU’s kemikalieagentur ECHA således, at glyphosat ikke er kræftfremkaldende. Og nu lyder det fra Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA, at brugen af glyphosat ikke udgør nogen risiko i forhold til miljø og sundhed. Det viser resultatet af et omfattende studie.

Ifølge en ekspert, som Landbrugsavisen har talt med, kan de nyeste konklusioner – forhåbentlig – veje tungt, når EU’s medlemslande til efteråret skal stemme om, hvorvidt det fortsat skal være tilladt at bruge glyphosat i EU.

Du kan læse mere i Landbrugsavisens omtale af sagen HER.

Effektivt Landbrug beskæftiger sig også med nyheden i artiklen HER.

Dansk Planteværn, der er paraplyorganisation for de danske pesticidimportører og -producenter, omtaler desuden temaet og deler links til den omtalte vurdering i hjemmesideteksten HER.

Hvad Bæredygtigt Landbrug mener om glyphosat og Roundup, er de færreste i og omkring dansk landbrug formentlig i tvivl om. Du kan eksempelvis læse pressemeddelelsen herunder, hvor BL’s faglige direktør Jørgen Evald Jensen kritiserer politikerne på Christiansborg for at tale glyphosat ned.

BL: Ingen grund til at mistænkeliggøre glyphosat

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@blb.dk

1 kommentar til “Minsandten om ikke glyphosat er frikendt – igen!”

  1. Hvem der har udråbt Glyphosat til at være aktivstoffet i Roundup er aldrig blevet oplyst men et godt bud kunne være det hedengangne Monsantos PR afdeling.

    Det uanset må det være rart for Roundup brugere endnu engang at få bekræftet hvad alle har vidst og været enige om meget længe, nemlig at Glyphosat ikke er det mest gifte kemikalie i det cocktail af kemi der betegnes som Roundup.

    Hvis spærreilden angående Glyphosats mindre giftighed engang i fremtiden holder op med at sløre overblikket, kunne det være interessant at få lidt flere detaljer om et af de hjælpestoffer der er nødvendige for at Glyphosat har nogen brugbar virkning.

    Det kunne for eksempel være: Polyethoxylerede talgamin-overfladeaktive stoffer og deres virkning og samspil med Glyphosat og ikke mindst påvirkning af jordens mikrobiom.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top