Bæredygtigt Landbrugs formand Peter Kiær kritiserede forleden i en radioudsendelse på P1 de nye kostråd fra Nordisk Råd. Ikke mindst fordi den nyeste udgave af kostvejledningen går på politisk korrekte klima- og miljøråd mere end på sundhed og faglighed.
Kritikken er siden blevet bakket op fra andre sider, nu ligeledes fra en norsk ekspert. Eli Gjerlaug Enger, der arbejder som forsker for andelsselskabet Norsvin, beskylder således ifølge Maskinbladet de nordiske kostråd for at arbejde med mere end tvivlsomme tal i de omtalte klimaberegninger.
”Produktion af grisekød belaster ikke klimaet mere end produktion af tomatsuppe i pulverform”, siger hun.
Forskeren påpeger bl.a., at de 12,3 kilo CO2-ækvivalenter per kilo produceret grisekød, der øjensynligt ligger til grund for de nordiske beregninger, er dobbelt så højt som det tal, FN anvender.
Du kan læse mere i Maskinbladets tekst HER.
Peter Kiærs argumenter fra den omtalte radiodebat kan du blive klogere på via artiklen fra Bæredygtigt Landbrugs hjemmeside herunder.
Af Christian Ingemann Nielsen, cin@blb.dk