”Vi er da nødt til at finde ud af, hvordan vi håndterer de her ulve!”

Fåreavlere frygter, at manglende handlingsplan i forhold til ulve i Danmark kan betyde et farvel til naturpleje og græssende dyr

Får 1

Torben Kousgaard, som er talsmand for fåreavlerne i Sydvestjylland, mener, at mange politikere herhjemme har berøringsangst over for emnet ulve.

”Vi er da nødt til at finde ud af, hvordan vi håndterer de her ulve. Hvor mange har vi plads til? Hvad gør vi ved problemulve? Skal vi måske aflive nogle for at få plads til andre? Vi er nødt til at bevare ulvens skyhed, for at de kan være her. Vi tør ikke snakke om det her i Danmark, men det er vi sgu da nødt til. Jeg siger ikke, vi skal af med alle ulve, og jeg er selv fascineret af dem. Men vi skal dæleme kunne håndtere dem – ellers er det snart slut med naturpleje og græssende dyr i Danmark”, siger han til Landbrugsavisen.

Torben Kousgaard har selv lige mistet fire lam og to får til ulven.

Han bor udenfor de to såkaldte ulvezoner i Midt- og Vestjylland, hvor man kan få tilskud til ulvesikrede hegn. Selv om langt de fleste ulveangreb sker udenfor disse zoner, tøver miljøministeren med at udvide tilskudsordningen til hegnene.

Du kan læse mere i Landbrugsavisens omtale HER.

Der er yderligere om det aktuelle ulvetema i artiklen fra Bæredygtigt Landbrugs hjemmeside herunder – hvor du ligeledes kan blive klogere på Bæredygtigt Landbrugs egen holdning til emnet.

Landmand er nabo til stor ulvebestand og savner en plan

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@blb.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top