EU-chef skamroser landmænd

EU-Kommissionens formand benyttede en del af sin årlige tale til Europa-Parlamentet på at berøre bl.a. selvforsyning med mad

eu-flag

”Jeg vil gerne benytte lejligheden til at udtrykke min påskønnelse til vores landmænd og takke dem for at give os mad dag efter dag.  For os i Europa er denne opgave med landbruget – at producere sunde fødevarer – grundlaget for vores landbrugspolitik. Og selvforsyning med mad er også vigtig for os. Det er det, vores landmænd leverer!”

Sådan lød det onsdag formiddag ifølge Landbrugspressen fra Ursula von der Leyen, EU-Kommissionens formand, da hun holdt sin årlige state of the union-tale i Europa-Parlamentet. Ursula von der Leyen slog samtidig fast, at hun nu vil indlede en strategisk dialog om fremtidens landbrug i EU.

”Jeg er og forbliver overbevist om, at landbrug og beskyttelse af den naturlige verden kan gå hånd i hånd”, sagde hun også.

Om EU-bossens landbrugsvenlige ytringer kan inspirere vores hjemlige statsminister Mette Frederiksen (S) til at tale positivt om fødevareproducenter, når hun holder åbningstalen i Folketinget, må tiden vise. Så meget ved vi dog, at det i så fald næppe bliver med Enhedslistens gode vilje. Venstrefløjspartiets repræsentant i Europa-Parlamentet, Nikolaj Villumsen, er således meget utilfreds med Ursula von der Leyens tale.

”Jeg kan ikke andet end at læse det som, at kommissionsformanden har overgivet sig til sit sorte, konservative bagland”, siger han.

Du kan læse Landbrugsavisens artikel om EU-talen HER, mens Maskinbladets omtale – med bl.a. Nikolaj Villumsens kommentarer – gemmer sig bag linket HER.

Bæredygtigt Landbrug kritiserer ikke bare de danske men så sandelig også de europæiske politikere for at stække fødevareproduktionen – og dermed svække den selvforsyning af mad, som kommissionsformand Ursula von der Leyen altså ellers taler så varmt om. Du kan se et af indsparkene til dén debat fra det nu tidligere BL-bestyrelsesmedlem Peter Bohsen Jensen herunder.

Fødevarer kan blive en mangelvare

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@blb.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top