Mad baseret på planteprotein har sundhedsmæssige ulemper

Endnu en undersøgelse bekræfter nødvendigheden af at fastholde en massiv produktion af kød

grisestald

Man kan diskutere, om det er godt nyt for klimaet, hvis vi mennesker indtager mindre kød og flere grøntsager. Men det stigende indtag af madprodukter lavet på planteprotein kan under alle omstændigheder have en række sundhedsmæssige ulemper.

Det fortæller Illustreret Videnskab, der refererer fra en svensk undersøgelse. Her konkluderes det, at mange af de plantebaserede produkter ikke er lige så sunde, som det angivne næringsindhold på etiketten ellers giver indtryk af. I alt 44 vegetariske produkter er gennemgået. Sammenligningen mellem planteprotein og kødprotein viser bl.a., at selv om mange planteproteinsprodukter har et højt indhold af næringsstoffer som jern og zink, er det ofte i en form, som kroppen reelt slet ikke kan optage.

Artiklen på Illustreret Videnskabs hjemmeside kan tilgås via linket HER. Derudover perspektiverer Effektivt Landbrug nyheden i den aktuelle tekst HER.

Bæredygtigt Landbrug har i årevis blandet sig i debatten om kødets betydning for bl.a. klimaet og sundheden – og på dén måde forsvaret nødvendigheden af at opretholde en stor dansk produktion af bl.a. svinekød. Læs eksempelvis pressemeddelelsen herunder.

Bæredygtigt Landbrug: Køds klimaaftryk er bedre end sit rygte

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@blb.dk

1 kommentar til “Mad baseret på planteprotein har sundhedsmæssige ulemper”

  1. Må det være tilladt i al stilfærdighed at gøre opmærksom på at månedsmagasinet Illustreret Videnskab er et privat foretagende omend det har betegnelsen videnskab i sit navn, er det afhængig af at opretholde en indtægt og således ikke et absolut sandhedsvidne.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top