Nødvendig oplysning eller unødvendig frygt?

Konference på Christiansborg forsøger at give svaret på, om der virkelig er gift i vores madvarer og drikkevand

marksprøjte-fra-siden-foto-hardi.dk

Mediehistorier om såkaldt gift i mad og drikke kan skabe ubegrundet frygt hos mange forbrugere, hvilket har fået forskellige interessenter til at arrangere en konference på Christiansborg.

Dansk Planteværn – der er paraplyorganisation for de danske pesticidimportører og -producenter – arrangerer mødet i den danske parlamentsbygning om eftermiddagen torsdag den 14. september i samarbejde med Landbrug & Fødevarer, Danske Vandværker, DM BIO samt Tænketanken Frej. Det sker med udgangspunkt i bl.a. medieberetninger om fund af evighedskemikaliet PFAS i drikkevand, økologiske æg, kvæg og fisk. Samtidig har også historier om pesticidrester i frugt og menneskers urin fundet vej til mediernes forsider.

”På den ene side er artiklerne med til at flytte udviklingen i en retning med mindre kemi. På den anden side kan det skabe frygt og handlingslammelse hos mange forbrugere, da det kan være svært at navigere i sagernes kompleksitet”, som det formuleres på Dansk Planteværns hjemmeside.

Du kan læse mere i artiklen HER, og du kan tilmelde dig konferencen samt læse yderligere om den i linket HER.

Bæredygtigt Landbrug har adskillige gange blandet sig i debatten om pesticiders “farlighed”. Læs eksempelvis BL-formand Peter Kiærs læserbrev herunder.

Nej, vores pesticider truer ikke drikkevandet

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@blb.dk

Scroll to Top