Ordfører forsøger at skære igennem: Afgiften skal på forbruget, ikke produktionen!

Venstre-manden Erling Bonnesen er tydeligvis mere klar i mælet end partiformanden i debatten om den kommende CO2-afgift

bonnesen

Venstres holdning til en kommende CO2-afgift på landbrug eller landbrugsvarer står ikke ligefrem skåret i granit, efter at formand Jakob Ellemann-Jensen er kommet med forskellige meldinger om emnet. Men nu forsøger partiets fødevare- og miljøordfører Erling Bonnesen at skære igennem med en utvetydig melding i dagens udgave af Jyllands-Posten:

”Det er en god idé at lægge afgiften i køledisken”, siger Erling Bonnesen.

Han taler i interviewet for, at forbrugeren skal betale ekstra for (vel at mærke både danske og udenlandske) varer som oksekød og mælk, mens der ikke bør lægges en afgift på selve den danske produktion.

”Et meget stort flertal i Folketinget har besluttet, at der kommer en CO2-afgift. Det er altafgørende, at den bliver skruet sammen på den rigtige måde, så man ikke jager landbrug, fødevarevirksomheder og arbejdspladser ud af landet”, lyder det fra Venstre-ordføreren.

Han forstår ikke landbrugskritikernes argumenter om, at man bør afgiftsbelægge de landbrug, hvis gårde og husdyr rent faktisk udleder de klimaskadelige gasarter.

”De overser, at hvis man bare smækker en afgift på landbruget uden at tage hensyn til, om teknologien til en grøn omstilling er klar, så slår man erhvervet ihjel”, lyder det fra Erling Bonnesen.

Det såkaldte Svarer-udvalg ventes at komme med sine anbefalinger til en CO2-afgift lige inden eller lige efter jule- og nytårsferien, og derefter følger et forår med politiske forhandlinger om en aftale.

Jyllands-Postens interview med Erling Bonnesen gemmer sig bag linket HER.

Bæredygtigt Landbrugs holdning til en CO2-afgift på dansk landbrugsproduktion er de færreste nok i tvivl – se eksempelvis formand Peter Kiærs læserbrev herunder.

CO2-afgift vil ødelægge min og mange andre landbrugsbedrifter

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@blb.dk  

Scroll to Top