Undersøgelse bekræfter behovet for søndagens “Åbent Landbrug”

Danskerne har ifølge aktuel meningsmåling et helt forkert billede af, hvordan vi producerer bl.a. mælk her i Danmark

køer-i-stald

Uvidenhed skaber modstand, siges det. Og dét er måske årsagen til, at landbruget mildest talt ikke altid er i medvind i folkeopinionen og dermed hos medierne og politikerne.

I hvert fald har danskerne et helt forkert billede af dansk mælkeproduktion. Det er Mejeriforeningen, der har fået foretaget en meningsmåling via Norstat, og som derfor konkluderer, at danskernes forestilling om malkekøer på flere områder slet ikke er i overensstemmelse med virkeligheden.

Mere end en tredjedel af befolkningen tror eksempelvis, at størstedelen af de danske køer står i en bindestald, selv om det i realiteten kun gælder tre procent af køerne. Omkring halvdelen af befolkningen tror desuden, at der er flere malkekøer i dag end for 30 år siden, mens det omvendte klart er tilfældet. Og så tror rigtig mange, at malkekoen ikke bidrager med mere end mælk…

Undersøgelsen bekræfter ifølge Mejeriforeningens formand Steen Nørgaard Madsen bare behovet for Åbent Landbrug på søndag.

”Den siger mig, at vi skal blive ved med at fortælle og vise, hvordan vi arbejder på gårdene i Danmark”, siger Steen Nørgaard Madsen.

Du kan læse mere i Landbrugsavisens og Maskinbladets omtaler HER og HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@blb.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top