Webinar: Hvad skal der til for, at det udløser demonstrationer i Danmark?

I morgen indbyder Bæredygtigt Landbrug til medlemswebinar, hvor formand Peter Kiær sætter ord på bestyrelsens syn på de europæiske traktordemonstrationer samt mulighederne for, at danske landmænd køre ad samme vej

kiær-peter-1

De europæiske landmænd strejker og demonstrerer, for landmændene har svært ved at se en fremtid igennem al den regulering og lovgivning, der strammer betingelserne unødigt og teoretisk for europæiske landbrug.

Demonstrationerne har fået flere medlemmer, meningsdannere og medier til at efterspørger Bæredygtigt Landbrugs holdning til situationen, og hvilke overvejelser organisationen går med, nu hvor den længe ventede Svarer-rapport lander på politikernes bord i uge otte.

Derfor har Bæredygtigt Landbrug indbudt til medlemswebinar i morgen, torsdag den 8. februar, hvor formand Peter Kiær vil dele bestyrelsens holdning til den nuværende situation i Europa. Desuden vil han fortælle om, hvor grænsen går for Bæredygtigt Landbrug, før vi griber til demonstrationer.

– Vi oplever ikke, at vores medlemmer kritiserer, at vi ikke har grebet til demonstrationer, men vi har nu indbyrdes drøftet, hvor meget der skal til for, at det udløser demonstrationer i Danmark. Nu er der brug for, at vi deler vores tanker om situationen med vores medlemmer, siger formand Peter Kiær.

For nuværende ligger der ikke konkrete planer om at opfordre til demonstrationer, slår formanden fast. Men det kan inden længe ændre sig, når politikerne på baggrund af Svarer-rapporten skal forhandle om en mulig klimaafgift.

– Vi afventer rapporten og politikernes ageren vedrørende afgifter og regulering. Men vi forbeholder os selvfølgelig retten til at demonstrere mod urimeligheder, og det vil det være, hvis vi skal betale en urimelig klimaafgift, siger Peter Kiær.

Formanden oplever, at der forståeligt er frustration og bekymring for fremtiden hos medlemmerne, som nu afventer, hvordan rapporten og de efterfølgende forhandlinger sætter sit aftryk på landbruget.

– Vi er ikke inviteret med ved forhandlingsbordet, hvor vi mener, at vi også burde sidde. Selv om vi ikke er med, forsøger vi at påvirke alt det, vi kan, siger Peter Kiær og fremhæver Bæredygtigt Landbrugs Klimavision, hvori vi netop beskriver, hvordan klimamålet i 2030 kan nås uden en CO2-afgift.

Medlemswebinaret foregår over teams og er kun for medlemmer af Bæredygtigt Landbrug.

2 kommentarer til “Webinar: Hvad skal der til for, at det udløser demonstrationer i Danmark?”

  1. Det er nu der er mulighed for at få stoppet det politiske vanvid, stort set hele Europa er i oprør, anført af landbruget, støttet af vognmænd, håndværkere, andre erhverv og store dele af befolkningen, danske landmænd bør følge trop, folketinget har igen og igen vist de ikke lytter til nogen form for kritik, lad os sammen gå på gaden, blokere/demonstrere til al tale om flere afgifter er fjernet.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top