Se videoen: Ung landmand har dyb mistillid til systemet

"Det er jo yngre landmænd som mig, som burde have fuld fart over stepperne – men det kræver, at vi får vilkår, vi kan leve under, og her er der først og fremmest brug for et virkelighedstjek", lød det fra Hans Damgaard på konference

hans-damgaard3

Hans Damgaard, formand for Kolding Herreds Landboforening, talte ved konferencen om målinger på Bygholm Landbrugsskole mandag den 14. maj.

Han er 38 år og aktiv svineproducent og planteavler og fortalte om bedriftens og det samlede danske landbrugs høje faglighed og klimabevidste produktion – men også om, hvordan man desværre ikke bliver krediteret for det.

”Resultatet af den alt for hårde og omskiftelige miljøregulering er en kæmpe mistillid til systemet. Det gør, at jeg passer på det, jeg har – at jeg ikke ønsker at sætte noget over styr. Det er jo yngre landmænd som mig, som burde have fuld fart over stepperne – men det kræver, at vi får vilkår, vi kan leve under, og her er der først og fremmest brug for et virkelighedstjek”, sagde Hans Damgaard.

”Hvordan skabes tillid til systemet? Målinger fremfor beregninger. Økonomiske konsekvensberegninger. Og et gennemskueligt system”, mente han.

Du kan se videoklippet med Hans Damgaard her:

Please accept statistikker, markedsføring cookies to watch this video.

Af Anders Lei, journalist@baeredygtigtlandbrug.dk, og Jens Sillesen, jsi@baeredygtigtlandbrug.dk

Scroll to Top