Se Peter Kiær tale landbrugets sag i tv-debat

Bæredygtigt Landbrugs bestyrelsesmedlem kritiserede torsdag aften, at også blå partier bakker op om luftig 70 procents CO2-reduktion

kiaer-1

Bæredygtigt Landbrug fik uvurderlig reklame fra ingen ringere end den radikale folketingspolitiker Sofie Carsten Nielsen, da tv-programmet Debatten torsdag aften blev vist på DR2.

Det skete, umiddelbart efter at Bæredygtigt Landbrugs bestyrelsesmedlem, landmand Peter Kiær fra Hasle ved Ringsted, havde udtalt, at vi i Danmark er forpligtet til at producere mange fødevarer og meget kød, fordi vi herhjemme har et så lavt miljø- og klimaaftryk.

Den radikale politiker fik ordet umiddelbart efter:

”Heldigvis er der jo andre landbrugsstemmer i Danmark!”, lød det fra Sofie Carsten Nielsen – som tilføjede, at Landbrug & Fødevarer øjensynligt var mere nuanceret (og underforstået ikke kæmper den samme kamp for dansk landbrug, dansk landbrugsjord og dansk fødevareproduktion).

Kun ét parti står udenfor

Emnet for aftenens tv-debat var ”Fremad for blå blok?” – med henvisning til det nye borgerlige parti, Partiet Fremad. Værten Clement Kjersgaard satte fokus på, om de efterhånden ret mange blå partier ødelægger det for hinanden – og ikke mindst på, hvor fornuftigt det har været for en næsten samlet blå blok (undtagen Nye Borgerlige) at tilslutte sig ambitionen om en 70 procents CO2-reduktion på dansk jord.

Peter Kiær – der også er tidligere byrådsmedlem for Liberal Alliance i Faxe Kommune – roste Nye Borgerlige for på forhånd at melde sig ud af 70 procents-aftalen. Han klandrede resten af de borgerlige partier for at have sagt ja til det, Peter Kiær kalder klima-overbudspolitik. En politik, der ifølge tænketanken Cepos’ udregninger kommer til at koste 56 milliarder kr. årligt – og vel at mærke uden at nogen ved, hvordan man kommer i mål med ambitionen.

“Man skuffer jo folk, når man ikke kan levere!”

”Jeg er bekymret for det borgerlige Danmark – og for dansk landbrug og dansk erhvervsliv i det hele taget. Man skuffer jo folk, når man ikke kan levere”, forklarede Peter Kiær i udsendelsen.

”Vi skal åbenbart bare sætte barren så højt som muligt, og så kommer det nok hen ad vejen”, lød det kritisk fra landmanden – som herefter understregede, at vi lever i en global verden, hvor man i sidste ende gør klimaet en bjørnetjeneste ved at flytte produktionen til mindre klimavenlige lande.

Peter Kiær var den eneste landbrugs-repræsentant i aftenens panel. Du kan selv se udsendelsen ved at klikke på linket HER – og hvis du ikke orker at se det halvanden time lange program, deltager Bæredygtigt Landbrugs bestyrelsesmedlem i udsendelsen fra omkring 55 minutter inde i programmet.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Scroll to Top