minkgaard-high-res-1

”Flere har været nødt til at gå til psykolog!”

02. aug 2021 / Af

Følelsen af uretfærdighed lurer stadig under overfladen hos nogle nu tidligere minkavlere fra Gjøl, som er blevet interviewet af Landbrugsavisen.

De fortæller bl.a. om de taksationskommissioner, der skal vurdere alle landets flere end 1.000 minkfarme plus følgevirksomheder for at kunne udmåle en erstatning. Det forventer man kommer til at tage tre år.

”Jeg tror, at da de tog beslutningen, så troede de, at minkbranchen er en halvstor brevdueforening. Man havde ingen anelse om, hvor stort det var. Det kendetegner hele processen om, hvordan man udraderede vores erhverv. Lige nu står det hele i stampe, og mon ikke det ender i et juridisk tovtrækkeri om erstatningen”, siger en af de tidligere minkavlere, Jørgen Westergaard.

”Flere har været nødt til at gå til psykolog. Det har jeg ikke selv, men min kone og jeg har haft mange gode snakke om livets gang, og hvad vi skal gøre nu. Hjemmeterapi kan du kalde det. Men den der følelse af at være blevet så uretfærdigt behandlet, den sidder der endnu”, fortæller han.

Du kan læse hele Landbrugsavisens artikel via linket HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk