Jakob Lund-Larsen

SF sætter standarden for et nyt lavpunkt i politisk kommunikation

24. aug 2021 / Af

Af Jacob Lund-Larsen, chefredaktør for Effektivt Landbrug

I ET PARTI som SF gør man en dyd ud af at signalere, at man går ind for mangfoldighed. Man går ind for forskellighed. Og at der skal være plads til alle. Det signalerer man. Men i virkelighedens verden stigmatiserer man med åbne øjne og med fuldt overlæg danske landmandsfamilier. Det gør man ved at påstå, at landbruget – og dermed landmandsfamilierne – truer vores drikkevand.

DET ER IMIDLERTID ikke rigtigt. Det er ikke landbrugets brug af statsgodkendte midler, der truer danskernes drikkevand. Det er således ikke kemi fra landbruget, der får vandværkerne til at lukke boringer. Det er en lang række af de kemikalier, som bruges i det øvrige samfund, der sammen med punktkilder som f.eks. lossepladser og nedgravet kemi fra fortiden, er en trussel mod det rene drikkevand.

DET MED AT favne danskerne og at give plads til andre mennesker gælder tilsyneladende kun de mennesker, som SF bryder sig om. De, som man i det socialistiske folkeparti ikke bryder sig om, dem hænger man gerne ud. Og dem hænger man gerne til offentligt skue på landets togstationer i en ny smædeagtig kampagne, som ovenikøbet er faktuel forkert.

DER SKABES MANGE lavpunkter i danske politik i disse tider. Minkskandalen med regeringen i spidsen er sandsynligvis det laveste, vi hidtil har oplevet. Men SF’s »dumsmarte« og hadefulde stikpiller rettet mod landbruget er ligeledes noget af det mest perfide, man kan tænke sig.

TÆNK SIG AT børn af landmænd nu igen skal se sine familier og sine forældres erhverv tilsvinet landet over på togstationer. Hvor lavt kan I lige synke hos SF? I bruger præcis samme stigmatiserende kommunikation, som I igennem årene har beskyldt Dansk Folkeparti for at bruge om indvandrere og folk med indvandrebaggrund. Hos SF er det blot landbruget og landmandsfamilierne, der hænges ud, som nogen eller noget, der truer noget rent og godt.

I SKULLE SKAMME jer hos SF. Ganske enkelt. Tænk sig at lave en kampagne, som gør, at skolebørn måske skal stå og forsvare deres forældres landmandserhverv i skolegården. Tænk sig at tage landmandsfamilier som gidsler i en ussel kamp for stemmer til næste valg. Det er ubegribeligt og grøftegravende på et niveau, som markerer et nyt lavpunkt i politisk kommunikation i Danmark.

(Indlægget har også været bragt som leder i Effektivt Landbrug, du kan se avisens onlineudgave via linket HER. Skribenten har givet tilladelse til, at teksten gengives på Bæredygtigt Landbrugs hjemmeside).