Peter-Kiaer-paa-Ledreborg

BL-formand talte landbrugets sag i paneldebat

06. sep 2021 / Af

Har Danmark den rigtige klimapolitik?

Sådan lød spørgsmålet, da Musikkens Hus i Aalborg søndag lagde lokaler til en paneldebat. Her var deltagelse af Michael Monberg, politisk ordfører for Veganerpartiet, Theresa Scavenius, talsperson for partiet Momentum, samt aktivisterne Magnus Haslebo og Birgitte Diget – men heldigvis også af Martin Ågerup, direktør for den liberale tænketank CEPOS, Simon Fendinge, formand for Liberal Alliance Ungdom, plus ingen ringere end Peter Kiær, der som bekendt er formand for Bæredygtigt Landbrug.

Sidstnævnte fik godt med taletid af ordstyrer Clement Kjersgaard i fortrinsvis starten og slutningen af debatten. Både Peter Kiær og Martin Ågerup tog tydeligvis erhvervslivets parti. Peter Kiær slog bl.a. til lyd for, at landbruget virkelig vil – og allerede er i fuld gang med – den grønne omstilling og gjorde eksempelvis de fremmødte klogere på sådan noget som biomasse. BL-formanden påviste også, hvordan han på sin egen bedrift på Midtsjælland har sat mange positive klimatiltag i værk.

”Og nu skal landbruget så pludselig omstille sig totalt på fem til ti år, samtidig med at vi ved, at vi i de kommende år globalt får brug for mange flere fødevarer”, lød det bl.a. fra Peter Kiær.

Du kan se hele debatten fra “Demokratiets Genklang” via linket HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk