tegning-mink

Borgerlig kritik af ny SSI-redegørelse

28. sep 2021 / Af

Der er fortsat en sundhedsrisiko ved hold af mink i Danmark efter årsskiftet.

Sådan lyder vurderingen fra Statens Serum Institut. Men oppositionen er kritisk i forhold til den nye – og ikke særligt overraskende – udvikling i den langvarige saga om forbud mod mink.

Vurderingen er således langt fra i nærheden af at være godt nok som et grundlag for at træffe politiske beslutninger om minkerhvervets fremtid, lyder det fra minkordfører fra Venstre, Thomas Danielsen.

”Vi har fået en melding om, at de henviser til den samme rapport som i sommer. Men det er SSI jo næsten også nødt til at gøre, fordi ministeren glemte at bestille en ny vurdering”, siger Thomas Danielsen til Landbrugsavisen.

Den konservative ordfører Per Larsen er ikke mere venligt stemt overfor den såkaldt nye vurdering, der blot ligner en gentagelse af den gamle:

”Det er pinligt, at man ikke tager det her mere alvorligt og får lavet en ordentlig vurdering”, lyder det fra Per Larsen.

Minkavlerne selv kritiserer også den nye SSI-vurdering. Det ændrer ikke på, at et flertal i Folketinget – ovenpå tirsdag eftermiddags SSI-vurdering til Miljø- og Fødevareudvalget – er klar til at forlænge forbuddet mod minkavl i Danmark i 2022.

Du kan læse mere i Landbrugsavisens artikler HER og HER, i Maskinbladets omtaler HER og HER og HER samt i Effektivt Landbrugs skildring af sagen HER, HER og HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk