byg-til-hjemmesiden

Min kommune skal ikke være landbrugs-restriktiv!

23. dec 2021 / Af

Af Jan Køpke Christensen (Nye Borgerlige), byrådsmedlem fra 2022 i Aabenraa Kommune, folketingskandidat, Løjt Storegade 19, Aabenraa

Som folketingskandidat og kommende byrådsmedlem for Nye Borgerlige skal der ikke herske den mindste tvivl om, at jeg støtter landmændene og deres uundværlige erhverv.

Landbruget ønsker forståeligt mere lydhørhed fra kommuner, herunder Aabenraa Kommune. Landmændene ønsker meget fornuftigt at få tilstrækkelige vandingstilladelser for landbruget.

At problemet er til at føle på for vores landbrug, understreges af eksempler på landmænd, som står til at blive beskåret fra eksempelvis 1000 kubikmeter vand pr. hektar, til blot 50 kubikmeter vand pr. hektar om året. Man mangler ganske enkelt tilstrækkelige vandingstilladelser.

Nye Borgerlige forstår ganske udmærket landbruget, og derfor bør der ikke herske nogen tvivl om vores holdning. Vi står bag landbrugets ønsker!

Så tilstrækkelige vandingstilladelser for landbruget i kommunen er noget, vi helt klart kan tilslutte os.

Aabenraa Kommune skal ikke tilhøre de mest restriktive på området, der indtil videre endda peger imod endnu mere restriktive vandingstilladelser, der især rammer landmænd i den vestlige del af kommunen.

Landbruget har vores fulde støtte.

(Indlægget har også været bragt som læserbrev i diverse sydjyske medier, du kan eksempelvis læse netversionen hos Der Nordschleswiger via linket HER. Skribenten har ligeledes sendt teksten direkte til Bæredygtigt Landbrug med henblik på offentliggørelse på Bæredygtigt Landbrugs hjemmeside).