minkgaard-high-res-1

Minkavlere må vente mindst tre år på erstatning

21. dec 2021 / Af

Fødevareminister Rasmus Prehn (S) er godt tilfreds med at være kommet igennem det forberedende arbejde for, at de seks erstatnings- og taksationskommissioner kan komme i gang.

”Minkavlerne skal have en grundig og fair behandling, så den enkelte får fuldstændig erstatning for sit tab. Det har jeg stor tiltro til, at de uafhængige kommissioner vil leve op til, så de minkavlere, der venter på at komme videre, kan få den vurdering og erstatning, de har ventet på”, siger Rasmus Prehn ifølge Effektivt Landbrug.

”Nu har vi fra politisk hold leveret rammerne. Det har taget tid, men for både os og minkavlerne har det været afgørende, at erstatningerne bliver afgjort på et solidt og gennemarbejdet grundlag. Jeg vil gerne sende en stor tak til de partier, der sammen med regeringen har løftet ansvaret”, lyder det også fra ministeren.

Der er dog en lang horisont for udbetalingen af den endelige erstatning. Fødevareministeriet oplyser således, at man først forventer, at de sidste sager på området vil være færdigbehandlet tre år efter, at arbejdet er kommet i gang, hvilket vil sige i begyndelsen af 2025.

Du kan læse mere i Effektivt Landbrugs omtale HER – hvor der ligeledes er en opdatering på granskningskommissionens arbejde. Det er den kommission, der undersøger skandalen omkring den ulovlige ordre om at aflive samtlige mink i Danmark.

Også Maskinbladet beskæftiger sig med minksagen – og kan berette, at nu tidligere minkavlere har søgt om opstart af for eksempel entreprenørvirksomheder, håndværkervirksomheder, bryggerier og gårdbagerier. Læs dén historie via linket HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk