r_debede_kurv1000

Verden har ikke brug for færre men for flere fødevarer

09. dec 2021 / Af

”Fremtiden står på et bjerg af mad – som landmænd laver!”

Sådan skriver Mette Frandsen, formand for Verdens Bedste Fødevarer, og Felix B. Stark, stifter af Verdens Bedste Fødevarer samt journalist, i et indlæg i Landbrugsavisen.

”Lad os med samme slå fast, at vi er ualmindeligt taknemmelige for alle de landmænd, som hver dag står op og sørger for, at vi alle sammen kan få god mad på bordet. Der er god brug for, at det bliver et valg, som endnu flere – i alle led af fødevarekæden – gerne vil tage”, skriver de.

”Det er nemlig sådan, at verden i de næste 40 år skal producere ligeså meget mad, som der er produceret i de seneste 10.000 år tilsammen. Det kan man også læse ud af de danske eksportstatistikker. En spritny statistik fra DI Fødevarer viser eksempelvis, at føde- og drikkevareeksporten til og med september i år ligger små to mia. kr. over niveauet for sidste år”, tilføjer de.

Du kan se hele indlægget via linket HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk