dommerhammer

Vigtig principiel sejr over Danmarks Naturfredningsforening

28. dec 2021 / Af

Landmænd har i årevis bandet Danmarks Naturfredningsforening langt væk. Men det er bestemt ikke kun i landbruget, at DN’s evige kamp mod den grundlovssikrede ejendomsret har skabt foreningen fjender.

En årelang fredningssag ser således ud til endelig at være nået til vejs ende, nu hvor ejeren af Dania Kridtgrav, Anne-Grethe Floor, netop har fået medhold i Miljø- og Fødevareklagenævnet. Hun har længe været fortørnet over, at DN vil have fredet en stor del af kridtgraven. Et ønske, som klagenævnet langt om længe har afvist, hvilket kan få stor principiel betydning for lignende sager om ejendomsretten.

”Jeg kan ikke forstå, at jord, jeg har købt og betalt for, skal være fælleseje”, som kridtgravens ejer har forklaret avisen Nordjyske.

”De tromler bare en ned”, som det blev sagt i artiklen om DN.

Eller som Anne-Grethe Floor formulerede det i en ugeavis:

”Man kan sige, at det er farligt at købe noget, for pludselig bestemmer for eksempel Danmark Naturfredningsforening over det!”

Hvis du abonnerer på Nordjyske, kan du læse mere om den bemærkelsesværdige sejr over DN i den aktuelle artikel HER, og ellers er der i de to links HER og HER eksempler på tidligere medieomtaler af sagen.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk