mette-1

Statsminister afviser at besvare spørgsmål om departementschef

20. jan 2022 / Af

Den granskningskommission, der er ved at undersøge den ulovlige ordre om at aflive samtlige mink i Danmark, har for længst meldt ud, at politikerne hjertens gerne må udtale sig om sagen – og at dette på ingen måde vil genere kommissionens arbejde.

Alligevel nægter statsminister Mette Frederiksen (S) at svare på spørgsmål om sin departementschef Barbara Bertelsens rolle – og ikke mindst tone – i minksagen. Spørgsmålene er stillet af Liberal Alliances formand Alex Vanopslagh. Han har bl.a. bidt mærke i departementschefens stempling af Statens Serum Instituts daværende direktør Kåre Mølbak som en fej kujon.

”Regeringen har støttet, at forløbet vedrørende aflivning af alle mink skal undersøges af en uafhængig granskningskommission. Det har været sædvanlig praksis for skiftende regeringer at udvise tilbageholdenhed med at besvare spørgsmål om forløb, som er genstand for en verserende kommissionsundersøgelse. Jeg ønsker således heller ikke at forholde mig til enkelte vidneforklaringer, løsrevne citater og andre brudstykker af, hvad der foregår i Minkkommissionen”, lyder det i et skriftligt svar til LA-lederen fra statsministeren.

Du kan se mere i Maskinbladets omtale HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk