grise1000px

Det er ikke enten eller – vi skal producere både plantebaseret og animalsk

11. feb 2022 / Af

Landbrugets fonde har ifølge fødevareforbundet NNF’s public affairs-chef Søren Sand Kirk været en afgørende brik i udviklingen af fødevareerhvervet. Desværre bliver fondene mødt med mistænkelighed, skriver han i et indlæg på Altinget – hvor han understreger, at enten-eller-tilgangen i forholdet mellem plantebaserede og animalske fødevarer er en helt misforstået præmis.

”Idéen om, at hvis børn ikke hører om skolemælk, så drikker de nok vand og spiser bønner i stedet i ti-frikvarteret – den køber hverken jeg eller skolebørnene”, lyder det fra Søren Sand Kirk.

”Vi har brug for arbejdspladser i den animalske sektor, hvor vi leverer fødevarer af så høj kvalitet, at de efterspørges verden over, men vi skal samtidig blive mindst lige så dygtige til det plantebaserede. Og så skal vi stille krav til produktionen af det kød, vi fortsat kommer til at producere i Danmark, så vi også sikrer, at japanerne får det mest klimaeffektive kød i verden. Det ville passe som en god fodformet sko, hvis man endnu engang kunne mistænkeliggøre den animalske sektor for at ville ødelægge udviklingen af et mere plantebaseret marked. Det er bare ikke sandt”, skriver han.

Du kan – hvis du abonnerer på Altinget – læse hele indlægget HER.

Samtidig har den konservative partiformand Søren Pape Poulsen meldt sig på banen med et lignende synspunkt – at vi bestemt ikke skal afvikle kødproduktionen i Danmark, og at han er træt af det, han kalder ”ideologisk forfølgelse”. Dén melding kan du læse mere om i Landbrugsavisens omtale HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk