vermund-3

Pernille Vermund taler om landbrug på sønderjysk kro

03. feb 2022 / Af

En af de mest markante politiske stemmer – ikke mindst når det gælder landbrugets udviklingsmuligheder og forholdet mellem land og by – er Nye Borgerliges formand Pernille Vermund.

På onsdag den 9. februar gæster hun Tyrstrup Kro ved Christiansfeld for sammen med fremmødte landmænd at tale om emnet ”Fødevareklyngen som vækstmotor og livsnerve for de mindre samfund. Hvad kan vi selv gøre? Hvad skal politikerne gøre?”

Konkret handling bag ordene

Bag arrangementet står Erhvervspolitisk Forum, der er blevet stiftet af Nye Borgerlige for at samle betydende erhvervsfolk om vigtige erhvervspolitiske emner. Formålet er at styrke dialogen mellem erhvervslivet og Nye Borgerliges folkevalgte, så den politiske indsats for det, partiet kalder et friere og rigere Danmark, kan blive konkret og omsættes til politisk handling.

Der skulle således være garanti for både handling og feedback efterfølgende. Konceptet er nemlig skruet sådan sammen, at der skal følges op på de spørgsmål, der ikke kan besvares direkte på mødet, ligesom der vil blive handlet på de konkrete forslag, der kommer på bordet.

Alle interesserede skal kontakte erhvervsforum

Fremadrettet vil det kræve medlemskab af Erhvervspolitisk Forum at deltage i møderne, som der planlægges en halv snes stykker af årligt. Til hvert møde – der på skift holdes i forskellige egne af landet og hver gang indeholder et nyt emne – vil der være oplæg fra en person med særlig indsigt og kompetence i dagens tema. Meningen er at få en dybere debat og at komme med input til de politikere fra Nye Borgerlige, som deltager i arrangementet.

Udover Pernille Vermund er også formanden for Landbrug & Fødevarer, Søren Søndergaard, inviteret til Sønderjylland på onsdag for at give sit besyv med. Men det bliver altså langt fra kun de to, der stjæler showet.

”Vi vil meget gerne have input også fra Bæredygtigt Landbrugs medlemmer”, lyder meldingen fra arrangørerne.

Onsdagens møde finder sted fra kl. 17.00 på Tyrstrup Kro, Tyrstrup Vestervej 6, 6070 Christiansfeld. Deltagelse i arrangementet fordrer en personlig invitation. Er du interesseret i at deltage, kontakt info@erhvervspolitiskforum.dk.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk