dommerhammer

Sådan sikrer vi, at Grundloven bliver overholdt

01. feb 2022 / Af

Ifølge Dansk Folkepartis nyvalgte landsformand Morten Messerschmidt har vi brug for et forfatningsråd, der kan sikre, at Grundloven bliver overholdt – og at ministre ikke slipper ustraffede fra at bryde loven.

I kølvandet på rigsretsdommen mod Inger Støjberg og minkskandalen, der fortsat er ved at blive undersøgt i granskningskommissionen, er debatten om, hvorvidt Danmark skal have en forfatningsdomstol, blusset op på ny.

Bl.a. har Frie Grønnes partileder Sikandar Siddique argumenteret for, at netop disse to sager bør føre til, at vi indfører en forfatningsdomstol herhjemme.

At indføre en sådan vil dog kræve en grundlovsændring, og derfor er Morten Messerschmidt ikke fan af at oprette en forfatningsdomstol.

Til gengæld slår han på tromme for at oprette et uafhængigt forfatningsråd efter bl.a. svensk forbillede. Folketinget er, på Messerschmidts initiativ, i gang med at undersøge mulighederne for at oprette et sådant råd.

Du kan læse mere om forslaget på den systemkritiske hjemmeside Indblik via linket HER. Du kan også se mere i selvsamme medies opfølgende historie HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk