Per-Larsen

Konservativ ordfører om forsinkede minkerstatninger: En katastrofe!

22. mar 2023 / Af

”Jeg synes jo i den grad, at det er en katastrofe og en skandale. Nu er der gået 900 dage, siden de (minkene, red.) blev slået ned. Og minkavlerne går bare stadigvæk og venter på, at de her sager er gjort færdigt, så de kan komme videre i deres liv!”

Sådan siger den konservative landbrugs- og fødevareordfører Per Larsen til Effektivt Landbrug. Det sker ovenpå – endnu – en nyhed om, at erstatningssager er blevet forsinket hos Minksekretariatet. Tidligere minkavlere har således kontaktet ordføreren i skuffelse over, at deres prøvesager tilsyneladende ikke kan afsluttes som aftalt.

Per Larsen fortæller i interviewet, at i det forståelsespapir, der danner det politiske grundlag for den nuværende regering, bliver det slået fast, at der skal gøres en indsats for at få afsluttet minksagen med et værdigt punktum.

”Minkavlerne og deres familier har en helt rimelig og berettiget forventning om at kunne komme videre med deres liv, og vi har som samfund behov for, at der med afslutningen af erstatningssagerne sættes et ordentligt og værdigt punktum, fremgår det af regeringsgrundlaget. Det er jo helt utilstedeligt (at sagerne ikke er færdiggjort, red.), specielt efter, at da man dannede den nuværende regering, faktisk gik ind og fredede Mette Frederiksen (S) – både Lars Løkke og Jakob Ellemann, men så skulle der så også ske noget på det her område. Og så må jeg bare sige, at når det så ikke kommer til at ske i den hastighed, som vi havde forventet, så er ministeren selvfølgelig nødt til at redegøre for, hvad der sker”, lyder det fra Per Larsen.

Du kan se artiklen fra Effektivt Landbrug via linket HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk