minkgaard-high-res-1

Minkavlere: Nu skal erstatningen altså gøres op!

31. mar 2023 / Af

”Jeg bliver ikke rigtig overrasket længere. Sandheden og ansvaret fylder mindre og mindre for mig – vi finder aldrig ud af det alligevel!”

Sådan lyder en kommentar fra den tidligere minkavler Henrik Basso i Landbrugsavisen – som en reaktion på balladen om, at en advarsel til Statsministeriets departementschef Barbara Bertelsen er blevet ophævet.

I virkeligheden er minkavlernes fokus et helt andet sted, beretter Landbrugsavisen, der har besøgt de to tidligere minkavlere Michael og Henrik Basso i omegnen af Aalborg. Minksagen er langt fra overstået for deres vedkommende. De grå hår på de to avlere næres imidlertid først og fremmest af det stærkt forsinkede erstatningsforløb.

”Det eneste, der kan bringe mig videre i livet, er, at vi får erstatningen gjort op. Det andet kommer der aldrig nogen afklaring på”, siger Henrik Basso.

Hvis du abonnerer på Landbrugsavisen, kan du læse hele artiklen HER. Avisen har også nyt om igen-igen-forsinkelser i erstatningsprocessen HER og HER.

Samtidig beretter Effektivt Landbrug, at der lige nu er henholdsvis 125, 765 og 2.581 mink i de tre farme med mink i Danmark. Og at Fødevarestyrelsen – ifølge Louise Simonsen, som er formand for Danske Mink – har valgt at lempe restriktionerne for de genopstandne minkfarme herhjemme. Til gengæld revser Louise Simonsen også de forsinkede udbetalinger.

Du kan læse Effektivt Landbrugs omtaler HER og HER.

Det sidste tilbageværende retsopgør ovenpå minkskandalen føres af Bæredygtigt Landbrug, der har sagsøgt staten i sagen. Dét søgsmål kan du læse mere om i pressemeddelelsen herunder.

Bæredygtigt Landbrug sagsøger staten i minksagen

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk