nikolaj-sjoerup

Ny journalist hos Bæredygtigt Landbrug

04. apr 2023 / Af

Bæredygtigt Landbrug kommer ud over rampen med sine budskaber via bl.a. læserbreve i avisernes spalter, pressemeddelelser og input/henvendelser til medierne, artikler til foreningens egen hjemmeside samt en lillebitte smule Twitter og en hel masse Facebook.

Disse indsatsområder fortsætter for fuld styrke – og samtidig vil foreningen nu styrke den digitale og mere moderne kommunikation.

Henvendte sig selv til BL-kontoret

Det sker med ansættelsen af Nikolaj Sjørup, 27 år og nyuddannet journalist fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Aarhus. Han skal således fortrinsvis beskæftige sig med videoproduktion og -kampagner, podcasts samt nyere sociale medier som Instagram, LinkedIn og – måske – TikTok.

”Jeg glæder mig til at møde medlemmerne af Bæredygtigt Landbrug, lytte til og formidle deres udfordringer – og måske være med til at aflive en myte eller to”, fortæller Nikolaj Sjørup, som selv henvendte sig til BL-kontoret, da han hørte, at foreningen var på udkig efter nye kompetencer på kommunikationsområdet.

Opvokset i Skødstrup

Den nyansatte journalist bor lige nu i hovedstaden, hvor han under sin uddannelse var i praktik på Berlingske og fortrinsvis beskæftigede sig med politik, økonomi og erhvervsliv. Og hvor hans kæreste og samleverske Ida Marie Kristensen gør sin uddannelse færdig på Copenhagen Business School. Bæredygtigt Landbrugs nye journalist er dog vokset op i Skødstrup mellem Aarhus og Djursland og kender derfor udfordringerne på landet:

Jeg vil gerne være et sted, hvor der er noget på spil. Det er der i landbruget. Måske mere end nogensinde”, forklarer han vedrørende ønsket om at arbejde for Bæredygtigt Landbrug.

Kampen mod CO2-afgiften vægtes højt

”Vi er i en tid, hvor danske landmænds konkurrenceevne og for nogles vedkommende eksistensgrundlag i betydelig grad påvirkes af en ekspertgruppes anbefalinger til en CO2-afgift. Jeg ser rigtig meget frem til at beskæftige mig med et erhverv, der spiller en helt afgørende rolle for dansk eksport og beskæftigelse”, tilføjer Nikolaj Sjørup.

Den nye journalist har første arbejdsdag på BL-kontoret lidt udenfor Fredericia den første dag efter påske, tirsdag den 11. april.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk (tekst og foto)