sort-gaard-hjemmeside

Protesterne fortsætter mod nye vurderinger af landejendomme

19. apr 2023 / Af

Landdistrikternes Fællesråd blander sig nu også i debatten om de såkaldte omkategoriseringer af landejendomme.

Flere partier, heriblandt regeringspartiet Moderaterne, har åbnet op for at ændre på reglerne. Det vækker glæde hos Landdistrikternes Fællesråd, som stadig opfordrer skatteminister Jeppe Bruus (S) til at sætte processen på pause.

”Vi er nødt til at foretage en straksopbremsning og få et reelt overblik over de utilsigtede konsekvenser. For med de her regler kommer man på sigt til at omdanne landområderne til store fultidsbedrifter og parcelhuse på landet. Det vil hæmme naturens vækstbetingelser og bremse ny bosætning på landet. Hverken det ene eller det andet kan være aftalepartiernes ønske”, siger formanden for Landdistrikternes Fællesråd, Steffen Damsgaard.

Den fungerende økonomiminister Stephanie Lose (V) erklærer sig nu parat til at se på problemet.

Socialistisk Folkeparti, Danmarksdemokraterne og regeringspartiet Moderaterne er alle partier, der for længst har reageret på sagen. Forleden udtalte folketingsmedlem for Moderaterne Jeppe Søe sig om de nye vurderinger, som han kalder for en ”ups”.

Du kan læse mere i Landbrugsavisens omtaler HER og HER samt i Maskinbladets og Effektivt Landbrugs tekster HER og HER.

Hvad Bæredygtigt Landbrugs næstformand Niels Hauge Mikkelsen synes om sagen, fremgår ret tydeligt af indlægget herunder.

Enevældets tilbagevenden

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk