Gaard-Joergen-Broend-2

”Danmark skal være i balance, og det skal være attraktivt at bo og leve på landet!”

04. maj 2023 / Af

Efter massiv kritik af de nye ejendomskategori-vurderinger – der ændrer beskatningen på 15.000 ejendomme, som ændrer status fra landbrug til ejerbolig – ændrer Skatteministeriet nu i overgangsordningen. Man indfører samtidig en ny kategori for naturejendomme. Beslutningen er et resultat af et møde i forligskredsen i Folketinget.

Det skriver Skatteministeriet i en pressemeddelelse.

Som en del af overgangen til de nye boligskatteregler bliver overgangsordningen for de boligejere, der oplever, at deres bolig skifter kategori fra landbrug til ejerbolig, nu endnu mere tryg og enkel, lyder det i meddelelsen.

”Danmark skal være i balance, og det skal være attraktivt at bo og leve på landet. Det vil især være boligejere på landet og i provinsen, der får skattelettelser for 10 milliarder kroner, i forbindelse med at de nye boligskatteregler bliver implementeret. I forbindelse med overgangen til de nye regler sikrer vi samtidig, at overgangsordningen bliver mere tryg og enkel, så ejerne som udgangspunkt kan blive i deres nuværende kategori, indtil ejendommen bliver solgt. Det betyder, at man eksempelvis i langt højere grad end i dag vil kunne bygge om og sælge jord fra uden at falde ud af overgangsordningen”, siger skatteminister Jeppe Bruus (S).

Du kan læse mere i Landbrugsavisens dækning HER.

Landdistrikternes Fællesråd er godt tilfreds med den nyeste udvikling, hvilket du kan forvisse dig om HER.

Bæredygtigt Landbrugs næstformand Gustav Garth-Grüner understreger overfor Bæredygtigt Landbrugs hjemmeside, at den nye melding fra Skatteministeriet ikke ændrer på, at de pågældende landejendomme forringes i værdi:

“Salgsprisen påvirkes jo ikke positivt af en overgangsordning. På et eller andet tidspunkt skal ejendommen sælges, og så gælder de nye vurderinger. Man har simpelthen etableret et nedsparingslån. Det er der åbenbart ingen, der tænker over”, lyder det kritisk fra Gustav Garth-Grüner.

Bæredygtigt Landbrugs anden næstformand Niels Hauge Mikkelsen har tidligere kommenteret sagen i indlægget herunder.

Enevældets tilbagevenden

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk