mink-3

Minkavleres tillid til systemet er meget lav

17. okt 2023 / Af

Landmænd er vant til regneark og skrivebordsmodeller, når de skal reguleres af det omgivende samfund. Men det har alligevel taget overhånd, når det gælder erstatningen til de nu tidligere minkavlere.

Det mener Hanne Møller Kristensen, som sammen med sin mand drev minkfarm frem til den ulovlige masseaflivning af mink for tre år siden.

”Jeg vil have erstatningskommissionen ud fysisk og se på forholdene. Jeg vil se dem i øjnene og tale med dem om vores farm, så de har mere end blot nogle skemaer at beregne vores erstatning ud fra”, siger hun til Maskinbladet.

Ægteparret Kristensen har endnu ikke haft besøg af Taksationskommissionen, der skal vurdere familiens værdier – men matriklens indehavere siger alligevel nej tak til den såkaldte fast-track-ordning, som Miljø- og Fødevareministeriet har lagt op til som en mulighed for hurtigere erstatning. Her behandles og afgøres sagerne hurtigere – men ud fra standardiserede satser.

”Jeg må ærligt sige, at min tillid til systemet og myndighederne er meget lav. Jeg synes, det er en naturlig reaktion, når man tænker på alt det, vi har været igennem”, siger Hanne Møller Kristensen.

Bæredygtigt Landbrug har som bekendt sagsøgt staten i minksagen. Der er seneste nyt om retssagen i pressemeddelelsen herunder.

Bæredygtigt Landbrugs minkretssag mod staten skal afgøres i landsretten

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@blb.dk