receptionen-1

En mand der ”går foran for dansk landbrug”

28. apr 2023 / Af

Der var stort fremmøde og masser af pæne ord, da Bæredygtigt Landbrugs formand Peter Kiær fredag eftermiddag blev fejret og hyldet.

Omkring 100 mennesker – først og fremmest et hav af landmænd men også flere kendte politikere og ordførere fra Folketinget – havde valgt at kigge forbi Café Simona i Rønnede for at ønske tillykke med 50 års fødselsdagen forleden.

Med udsigt til det bakkede, sjællandske terræn udenfor vinduerne var der rosende bemærkninger fra eksempelvis Europa-parlamentariker Asger Christensen (V), som har bidt mærke i, at ”den frække dreng i klassen” – som han altid har kaldt Bæredygtigt Landbrug – i dag også forstår sig på at tale til folks følelser og ikke kun om faglighed. Europa-politikeren havde medbragt tre gaver: En powerbank, så Peter Kiær aldrig løber tør for energi. En paraply, så formanden kan holde uvejret på afstand. Samt tre kuglepenne, der efter sigende har stavekontrol.

”I hvert fald kan de kun stave til ét navn, når der den 25. maj næste år er valg til Europa-Parlamentet”, som Asger Christensen formulerede det – og han blev belønnet med forsamlingens latter.

BL-bestyrelsesmedlem Peter Rosendal holdt tale på foreningens vegne, bl.a. med positive betragtninger omkring formandens kampiver. Også landmand Rasmus Petersen tog ordet. Han var blandt initiativtagerne til den store traktor-demonstration tilbage i 2011 og delte i sin tale anekdoter fra dén begivenhed og ikke mindst samarbejdet med Peter Kiær. Eksempelvis med nogle bemærkninger omkring diverse bøder, der vist ikke tåler gengivelse på Bæredygtigt Landbrugs hjemmeside…

En af Peter Kiærs allernærmeste – kæresten Malene Louise Snedgaard – talte ligeledes om bl.a. traktordemonstrationer i sin tale, dog nogle nyere af slagsen anno 2020, fordelt på lokationer i Aarhus og København. Hun husker stadig det imponerende syn af adskillige hundrede traktorers karavane på tværs af landet.

”Det var en episk oplevelse. Hvis der er nogen, som står sammen, når der er krise, er det landmænd. Og jeg er stolt over at være kæreste med ham, der går foran for dansk landbrug”, lød det.

Malene Louise Snedgaard afslørede i øvrigt, at selv om tilværelsen med Bæredygtigt Landbrugs formand hjemme på Storgaarden i Terslev er alsidig, går én ting igen fra dag til dag:

”Der er aldrig et stille øjeblik”, smilede hun.

Effektivt Landbrug har også skrevet om fredagens reception, dén artikel kan du se via linket HER.

Du kan desuden læse mere om Peter Kiærs runde fødselsdag i artiklen herunder.

Bæredygtigt Landbrugs formand fylder 50 år

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk (tekst og foto)