Foto: Pernille Qvist Nørgaard
Én landmands død – 14,5 mands brød
Hver gang et dansk heltidslandbrug indstiller produktionen
forsvinder
14,5 arbejdspladser.
(Udregnet ved at dividere antallet af beskæftigede i
fødevareklyngen med antal heltidslandbrug. Er der tale om et stort
svinebrug, så bliver tallet endnu større, da én landmand
eksempelvis kan levere det antal svin som 30 slagteriarbejdere skal
forarbejde.)
Bilag 2 – 175.000 beskæftiget indenfor fødevareklyngen (Side
17)
http://www.foranet.dk/media/14119/f%C3%B8devarerapport_endelig.pdf
12.000 heltidslandbrug i 2010 (Side 8)
http://www.lf.dk/~/media/lf/Tal%20og%20analyser/Aarsstatistikker/Landbrugets%20okonomi/LandbrugetsOkonomi2009_2010.ashx
15.100 beskæftiget på slagterierne i 2010 (Side 77)
http://www.foi.life.ku.dk/Aktuelt/~/media/Foi/docs/Publikationer/Rapporter/Landbrugets%20%C3%98konomi/2010.pdf.ashx
2010 8,4 mio levende svin til tyskland
http://www.lf.dk/Tal_og_Analyser/Aktuelle_statistikker/Svin/Eksport_af_levende_svin#.Tt-tHGPiEXk