Både godt og skidt på Plantekongres 2014

Direktør Vagn Lundsteen hørte gode takter, da Plantekongres 2014 åbnede med Landsplanteavlsmøde, men de gode takter varede ikke ved

Bæredygtigt Landbrugs direktør Vagn Lundsteen blev positivt overrasket over de første indlæg på Plantekongres 2014, der afholdes i Herning.

Både formand for planteavlssektionen i Videncenter for Landbrug, Torben Hansen, og direktør i VfL, Ivar Ravn, får rosende ord med på vejen fra direktøren.

Vagn december 2012 blitz

”Torben Hansen sagde ikke meget, jeg kunne blive uenig i. Han afviste desuden at bruge tid på at tale om sårbare og robuste jorde, og fremlagde endda en fin idé om landbrugslaug, som jeg ser frem til at der arbejdes videre med,” forklarer Vagn Lundsteen og fortsætter:

”Ivar Ravn gjorde det godt. Han var både humoristisk og underholdende, og det var meget spændende at høre både Børsens chefredaktør, Anders Krab Johansen, og Institutleder Svend Christensen fra Københavns Universitet.”

Ingen roser uden torne
Der er dog ikke lutter positive toner fra direktøren efter Landsplanteavlsmødet, der åbner Plantekongres 2014.

Inden frokosten nåede formanden for frøsektionen hos Landbrug & Fødevarer, Thor Gunnar Kofoed, nemlig at holde sit indlæg, og undervejs er der en tilhører, der spørger, hvorfor man ikke sammenligner sig mere med New Zealand, hvor bønderne høster langt mere end deres danske kolleger, selvom klimaet ligner til forveksling.

Thor Gunnar Kofoed svarede, at han ikke vil efterligne New Zealand, fordi selvom bønderne der måske høster mere, er deres system ikke bygget op omkring den uvildige rådgivning, som det danske.

”Så kan man se, hvor langt uvildig rådgivning har bragt os. Vi har haft faldende kvalitet i vores afgrøder og vores udvikling har været gået i stå i 20 år. Udbytterne er stagneret. Det er systemet skyld, at vi har faldende kvalitet, fordi man ikke har stillet krav,” siger Vagn Lundsteen og uddyber:

”Der er ikke noget at være stolt af. Hvis rådgivning fra et firma frem for en landboforening har bragt New Zealand dertil, hvor de er i dag, synes jeg, at vi skulle have haft det i stedet.”

 Af Lene Skriver Bak, lsb@baeredygtigtlandbrug.dk 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top