Ombudsmand på kant med EU i MRSA-udmelding

Folketingets Ombudsmand har bestemt, at identiteten på de landmænd, hos hvem der er udbrud af MRSA, ikke må holdes tilbage for offentligheden. Det mener administrerende direktør i Bæredygtigt Landbrug, Bjarne Nigaard, er direkte imod EU's retspraksis

Af Bjarne Nigaard, administrerende direktør, Bæredygtigt Landbrug

Ombudsmandens beslutning er meget overraskende, for dermed går Ombudsmanden direkte imod den praksis som EU-retten har udstukket. En praksis som også Danmark selvfølgelig er forpligtet til at følge.

I korthed er de fleste landmænd jo ikke bare landmænd. De er også privatpersoner, og i den henseende har de krav på beskyttelse af oplysninger, der kan være med til at belaste dem unødigt.

Det kan man selvfølgelig mene om hvad man vil, men umiddelbart synes jeg det er en spændende ny tilgang, når Ombudsmanden mener sig i stand til at ændre EU-retten.

Vi vil fortsat henholde os til gældende EU-ret på området, og vil i den henseende hjælpe vores medlemmer med at overholdelse fortsat sker.

Det skal understreges, at det ikke er det samme som at undsige sig at løse problemet med MRSA. Men det kan og skal ikke løses ved at udsætte landbrugsfamilier for pressehetz og offentlig spot og spe.

Grisestald

 

Scroll to Top