Traktordemonstration skal skabe opmærksomhed om en vigtig sag

Vi skal vise flaget og gøre opmærksom på os selv. Sådan lyder budskabet fra traktordemonstrationens initiativtager, Lars Larsen, der opfordrer til, at landmændene afsætter tid til at møde op og være med i demonstrationen gennem Holstebro, når retssagen om randzonerne begynder d. 15. april.

traktordemo

Det er ikke kun inde i retssalen i Holstebro, at slaget om randzonerne skal stå. Uden for salen er det mindst lige så vigtigt, at Bæredygtigt Landbrug gør opmærksom på sig selv. Derfor har foreningen arrangeret en traktordemonstration gennem byen, som skal vække opsigt og skabe opmærksomhed, fortæller Lars Larsen, der er initiativtager til demonstrationen.

”Der er så mange retssager i denne verden, så jeg tror ikke, at retssagen om randzonerne har mediernes store bevågenhed i sig selv. Hvis man vil skabe bevågenhed eller synlighed, så er man nødt til at gøre noget, der ikke sker hver dag,” siger han.

Og en traktordemonstration er ikke hverdagskost i Holstebro. Faktisk mener Lars Larsen, at det slet ikke er set før på de kanter. Han håber på, at medlemmerne af Bæredygtigt Landbrug vil bakke op om demonstrationen, så omverdenen ikke er i tvivl om landmændenes utilfredshed med randzoneloven.

”Vi skal vise, at vi er utilfredse med den måde, vi bliver behandlet på. Det er staten og ikke os, der begår ulovligheder, når det kommer til randzonerne. Det er ikke os, der skal bevise, at vi er uskyldige, det er dem, der skal bevise, at vi er skyldige.”

Med bannere, flag og hele pivtøjet

Landmændene skal mødes i deres traktorer onsdag den 15. april på Nørre Boulevard i Holstebro mellem 8.30 og 9.00. Her vil der blive givet et par dessinger om turen gennem byen, og der vil være mulighed for at bruge lidt tid på at pynte traktorerne med bannere, flag og andre ting, der kan være med til at gøre budskabet mere synligt. Klokken 9.30 begynder demonstrationen – på det tidspunkt er morgentrafikken i byen overstået, og traktorerne er derfor til mindst mulig gene.

”Det er mig meget magtpåliggende, at vi går ud og gør det her for at vise flaget og for at få den mediedækning, som sagen skal have. Det er ikke noget, vi går ud og gør for at genere nogen. Vi er ordentlige folk,” siger Lars Larsen.

Indtil nu er det kun nogle få, der har tilkendegivet, at de deltager i demonstrationen. Lars Larsen opfordrer til, at landmændene kommer ud af starthullerne og river lidt tid ud af kalenderen for at støtte op om den vigtige sag.

”Jeg håber virkelig, at landmændene rundt omkring vil afsætte tid til at komme og være med, for det betyder rigtig meget for både sagen og for foreningen, at der er en synlig opbakning. De behøver ikke komme i deres bedste traktor, hvis der er brug for den hjemme på gården – det er jo ikke en traktorfremvisning, så tag bare den gamle traktor med, det er helt fint,” siger han og fortsætter:

”Bæredygtigt Landbrugs medlemmer skal forstå, at det er os selv, der skal flytte det her. Der kommer ikke nogen og sørger for, at vi får det godt, det er vi nødt til selv at sørge for.”

Vær med hjemmefra

Retssagen begynder i retten i Holstebro den 15. april klokken 9.00 og strækker sig over både den 15. april og den 16. april. Bæredygtigt Landbrug har bestilt Gråkjær Arena til et fagligt arrangement den 15. april fra morgenstunden, hvor der vil være faglige og politiske oplæg og bespisning til de fremmødte. Læs mere her.

De landmænd, der bor langt fra Holstebro, har mulighed for at deltage i demonstrationen hjemmefra.

”Hvis man ikke har mulighed for at deltage i selve traktordemonstrationen, fordi man bor for langt væk, er man meget velkommen til at køre traktoren ud til vejen og tænde for rotorblinket og bruge hornet, når retssagen begynder,” siger Lars Larsen.

For tilmelding til eller mere information om traktordemonstrationen kan Lars Larsen kontaktes på kabbelvej30@dlgmail.dk

Af Cecilie Christensen, cc@baeredygtigtlandbrug.dk

Scroll to Top