Danmark skal minimumsimplementere

Folketingsvalget står for døren og snart skal danskerne stemme om, hvem der skal lede Danmark. www.baeredygtigtlandbrug.dk har snakket med fødevare- og landbrugsordførerne fra alle partier og stillet dem fem spørgsmål om, hvad de vil arbejde for efter valget.

df

I dag er det René Christensen fra Dansk Folkeparti, der svarer på spørgsmål.

Hvad er jeres holdning til randzonerne?

Vi har sammen med Venstre og Konservative givet hånd på, at de helt skal udfases. De skal udelukkende være et værktøj i værktøjskassen, som man bruger ved målrettet regulering og som man som landmand kan vælge til eller fra.

Hvad vil I helt konkret gøre for at hjælpe landbruget ud af krisen?

Vi har lavet en aftale om, at vi fra 1. januar 2015 begynder at løsne op for gødningsnormerne. Vi skal give mere kvælstof, og vi har lavet en trappemodel med en stigning på 6 % om året på grund af den undergødskning på 18 % om året der er lige nu.

Hvordan vil I øge landbrugets konkurrenceevne over for andre EU lande?

For det første er det vigtigt at få nogle produkter der har en større værdi, som opnås via øget gødskning.

Når vi kigger på EU lovgivning, så skal vi minimumsimplementere. Dermed ikke sagt, at vi ikke kan gå ud over EU lovgivningen, men så skal vi bare have en politisk diskussion om det, så vi kan stå på mål for det vi beslutter. Og så må vi også tage de kampe og diskussioner med erhvervet som der er i stedet for at gemme os bag ved EU og sige, at det er dem der kommet med reglerne, når det ikke passer.

Hvad er jeres vigtigste mærkesag i forhold til landbruget?

Det vigtigste er rammevilkårene og i særdeleshed dyrkningsvilkårene.

Hvordan ser du fremtiden for dansk landbrug?

Jeg ser lyst på fremtiden. Vi har nogle rigtig dygtige landmænd i Danmark, og hvis de får nogle rammevilkår der er rimelige, så er jeg også helt sikker på, at vi kan få vækst og sorte tal på bundlinjen i dansk landbrug.
Jeg er optimistisk, hvis vi får en ny regering, der rent faktisk kigger på, hvordan vi kan få det her erhverv til at køre, i stedet for bare at tage billeder af søde dyr.

Scroll to Top