Esben Lunde Larsen ny miljø- og fødevareminister

Danmarks nye miljø- og fødevareminister blev præsenteret kort før klokken 13.00 den 29. februar, og det bliver Esben Lunde Larsen, der tiltræder i stillingen efter Eva Kjer Hansen.

Esben Lunde Larsen, Venstre.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen har udpeget Esben Lunde Larsen som ny miljø- og fødevareminister. Esben Lunde Larsen kommer fra en stilling som uddannelses- og forskningsminister.

Statsminister fortalte fra Amalienborg Slotsplads, at Esben Lund Larsen har været med til at udvikle landbrugspakken, og at det har været vigtigt, at den nye minister hurtigt kan komme i arbejdstøjet.

“Der er brug for en miljø- og fødevareminister, som kan arbejde fra dag ét, ” fortalte Lars Løkke Rasmussen til TV2-News, og statsministeren bekladede ved samme lejlighed, at Eva Kjer Hansen har måttet trække sig fra posten.

Lars Løkke Rasmussen fortalte videre, at Esben Lunde Larsen skal opbygge en fødevarepolitik, som kan styrke råvaregrundlaget og skabe arbejdspladser over hele landet.

“Det er med til at gøre Danmark rigere, så det er en ære at sidde der. “

Ifølge statsministeren har den nye minister nu en stor opgave med at få genopbygget tilliden til ministeriet i Folketinget og i Folketingets Miljø- og Fødevareudvalg.

I Bæredygtigt Landbrug ser formand Flemming Fuglede Jørgensen frem til samarbejdet med Esben Lunde Larsen.

“Landsforeningen Bæredygtigt Landbrug byder den ny Miljø- og Fødevareminister Esben Lunde Larsen velkommen til i sit nye arbejde. Det er et stort hul, den nye minister skal udfylde efter Eva Kjer Hansen, så vi glæder os over, at der kommer en vestjysk landmandssøn på pladsen, der ved, hvordan man samtænker natur og landbrug, ” lyder det fra Flemming Fuglede Jørgensen, som fortsætter:

“Bæredygtigt Landbrug ser frem til at fortsætte et fagligt og sagligt samarbejde med fokus på målinger og konkret viden i stedet for modelberegninger uden sammenhæng med den virkelige verden, og vi byder ministeren velkommen på besøg på et rigtigt landbrug snarest muligt, ” siger formand Flemming Fuglede Jørgensen.

Lars Løkke Rasmussen præsenterede sin ministerrokade kort før kl. 13.00 på sin facebookside. Ny miljø- og fødevareminister bliver altså Esben Lunde Larsen og ny uddannelses- og forskningsminister bliver Ulla Tørnæs, som er blevet kaldt hjem fra Europaparlamentet. 

Rokaden betyder videre, at Morten Løkkegaard udtræder af Folketinget for på ny at blive medlem af Europaparlamentet, og at Jakob Engel-Schmidt kommer i Folketinget igen. 

Baeredygtigtlandbrug.dk opdaterer løbende udviklingen i sagen.

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.