BL slår et slag for ejendomsret på naturmødet

Debatten på mødet i Hirtshals beviser Bæredygtigt Landbrugs eksistens-berettigelse, lyder det efter førstedagen

12-hirtshals

Førstedagen af verdens hidtil eneste natur-folkemøde har været begivenhedsrig og spændende. Også for Bæredygtigt Landbrugs aktive, som allerede glæder sig til fredagens og lørdagens aktiviteter på og omkring havnen i Hirtshals.
Og meldingerne fra diverse grønne organisationer på mødet beviser BL’s eksistens-berettigelse, lyder en af konklusionerne torsdag aften:

De vil begrænse landmændenes virke
”Vi er nok den eneste forening, der for alvor kæmper for ejendomsrettens ukrænkelighed. Debat-tonen fra de såkaldt grønne foreninger viser, at der er behov for vores tilstedeværelse i debatten”, siger det nordjyske BL-bestyrelsesmedlem Ulrik Lunden.
Han opfatter meldinger fra diverse venstrefløjs-politikere og Danmarks Naturfredningsforenings direktør, som om ”de grønne” har ret til at begrænse ham og hans landmandskolleger i indtjeningsmulighed på arealer og ejendomme, som landmanden har både købt og betalt og betaler ejendomsskat af.

Forudsætninger kan ændre sig
”Oven i købet vil de give enhver ret til at gå på jord, jeg ejer. Men der, hvor det for alvor kortslutter, er, når man forsøger at udhule vores investering. Det bør dog være muligt at drive sin bedrift, som man har budgetteret med, dengang man købte den”, siger Ulrik Lunden.
”Jo, der er virkelig brug for BL’s stemme. Derfor er vi også så glade for at få både landmænd og andre interesserede i tale på naturmødet”, som Ulrik Lunden formulerer det.

Aktiv torsdag – og der venter mere fredag
Torsdagen bød på bl.a. åbningstale ved og stort bifald til BL-formand Flemming Fuglede – som også er blevet interviewet af flere medier. Derudover holdt Michael Bundgaard fra Klitgaard Agro hen under aften et foredrag på BL’s stand om det at kombinere effektiv landbrugsdrift med naturpleje, eksempelvis ved hjælp af vildtstriber.
Fredag deltager Flemming Fuglede i debatten ”Naturen – det billige skidt?” med biolog Morten DD og Enhedslistens Maria Reumert Gjerding – under kyndig og sikkert også noget uforudsigelig ledelse af ingen ringere end Anders Lund Madsen. Det sker kl. 11 til 12 på LIFE-scenen – hvor vi håber at se rigtig mange BL-medlemmer tilstede. 

Kl. 14-17 fredag arrangerer BL bustur fra standen. Udflugtsmålet er Nørreådalen ved Brønderslev, hvor BL’s faglige direktør Jørgen Evald Jensen og Naturstyrelsen i samarbejde har skabt større biodiversitet som følge af et naturgenopretningsprojekt. Vil du med på busturen, gælder det om at møde op ved BL’s stand på Sydvestkajen præcis kl. 14.00.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Scroll to Top