På mål for landbrugspakken

I Danmark reguleres landbruget – også efter pakken – af strengere miljøregler end i andre EU-lande

flemming-22-maj-2013

Af Flemming Fuglede Jørgensen, formand, Bæredygtigt Landbrug

Den hårde kritik, der fra mange sider er rettet mod Landbrugspakken, er også kommet EU-kommissionen for øre.

Her har man på den baggrund sendt et såkaldt pilotbrev til miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen for at få en forklaring på pakkens konsekvenser.

Det har fået den tidligere SF-minister og det nuværende radikale folketingsmedlem Ida Auken helt op i det røde felt. Sammen med blandt andre Enhedslistens Maria Gjerding maler Auken en vis herre på væggen i fantasifulde forestillinger om, hvad der kan ske, hvis landbrugspakken ikke finder nåde for EU-kommissionen. Det er de samme damer, som har været med til at piske en hetzstemning op imod pakken.

I Bæredygtigt Landbrug finder vi det helt på sin plads, at en ansvarlig EU-kommission spørger ind til pakken på baggrund af den meget misvisende debat, der nu har kørt så længe. BL tager det helt roligt. Der er ikke noget at komme efter.

I Danmark reguleres landbruget – også efter pakken – af strengere miljøregler end i andre EU-lande. Landbrugspakken fjerner ikke beskyttelsen af miljøet, og på sigt vil den endog gavne miljøet. De nye gødningsnormer hviler på et helt igennem gennemarbejdet grundlag, derfor vil minister og embedsmænd let kunne stå på mål for pakken og tilbagevise kommissionens bekymringer.

Men det er en ærgerlig øvelse at skulle igennem, blot fordi nogen ønsker at piske en stemning op mod landbruget på et helt ufagligt grundlag.

Scroll to Top