Politikens chefredaktør vil besøge BL’s næstformand

Bæredygtigt Landbrug blev skældt ud af Politikens chefredaktør, Kristian Jensen, på Folkemødet 2016, men alligevel fik BL’s næstformand en aftale om, at chefredaktøren kommer til Jylland for at se på landbrug.

rosendal-og-jensen2

Politikens chefredaktør, Kristian Jensen kaldte Bæredygtigt Landbrug for ”spielverderber”, ”ekstrem” og anklagede organisationen for at lyve i et debatmøde arrangeret af Landbrug og Fødevarer på Folkemødet 2016 i Allinge.

Det fik næstformand i BL, Peter Rosendal, til – fra tilhørerpladserne – at gå i kødet på chefen for den landsdækkende avis. Han oplever nemlig, at journalister ofte har skrevet artiklerne i forvejen og blot vil have et bestemt citat.

”Jeg taler med journalister og inviterer dem til at se, hvordan det foregår fra jord til bord. Men alle analyserne fra cafeerne i København springer let og elegant henover det, for det er lettere at skrive en holdning, som I selv kommer med. Så kom ud og undersøg det, før I skriver om det”, inviterede Peter Rosendal.

Kommentaren gav klapsalver fra publikum.

”Den oplevelse som du skitserer der, lyder ikke som en måde at arbejde for vores journalister. Vi skal som journalister fordomsfrit forsøge at finde ud af, hvad der er rigtigt”, svarede den nyudnævnte chefredaktør og fortsatte:

”Jeg erkender, at jeg hænger ud på nogle cafeborde i København i øjeblikket, men jeg kommer fra Grindsted. Jeg kender godt situationen. Jeg vil gerne mødes. Det kan være i København, det kan være, hvor du kommer fra.”

”Jeg bor i Kolding, så du kommer bare forbi, næste gang du skal til Grindsted”, afbrød Peter Rosendal, der ser frem til at møde Politikens førstemand og håber, at det vil føre noget mere konkret med sig.

”Jeg forventer, at det vil medføre, at Politiken fremover sætter sig bedre ind i tingene og får en mere nuanceret holdning. Hvis der kommer nogle journalister med chefredaktøren, så vil dækningen måske ikke være så storbyagtig fremover”, siger Peter Rosendal.

Af Jens Sillesen, journalist, Bæredygtigt Landbrug

Scroll to Top