“Du har aldrig haft svært ved at udtrykke dig!”

Både Bæredygtigt Landbrugs nye lokaler på Qvistgaard ved Fredericia og direktørens runde fødselsdag blev torsdag fejret på behørig vis

hans-50-aar-soenderbytale

Åben. Ærlig. Vedholdende. Initiativrig. Humørfyldt. Friheds-elskende. En hukommelse som en elefant. Og en ørn til bibelcitater.

Bæredygtigt Landbrugs direktør Hans Aarestrup måtte høre ikke så få malende beskrivelser af sig selv, da interesseorganisationen med hjemsted på Gl. Tårupvej udenfor Fredericia torsdag eftermiddag inviterede til reception. Dagen markerede både BL-direktørens 50 års fødselsdag på selve dagen samt foreningens nye domicil efter flytningen fra Roskilde i forsommeren.

Kender du typen?

Det mest sigende, der blev sagt om den altid bramfri direktør, var dog nok svineproducenternes direktør Nicolaj Nørgaards rammende bemærkning:

”Hans – du har aldrig haft svært ved at udtrykke dig!”, sagde Nicolaj Nørgaard – som derefter udsatte dagens hovedperson for en Kender Du Typen-inspireret quiz.

BL er en garant for nul samlivs-problemer…

BL-formand Flemming Fuglede Jørgensen forærede i dagens anledning Hans Aarestrup en rygsprøjte (vistnok til at sprøjte for bl.a. biologer og professorer, som har det med at formere sig). Ifølge Flemming Fuglede er BL i decideret krig med den grønne, herskende klasse – og dén kamp lægger en del beslag på direktørens tilværelse:

”Mange i jeres alder har jo samlivs-problemer, fordi I tilbringer for meget tid sammen. Vi skal nok sørge for, at det ikke kommer til at ske for jer”, lød det til stor morskab for forsamlingen fra Fuglede til hr. og fru Aarestrup.

Frihed under ansvar til medarbejderne

BL’s chefjurist Nikolaj Schulz roste på medarbejdernes vegne Hans Aarestrup for at have omvendt en – ved sin tiltrædelse – demotiveret medarbejderstab til en gruppe ansatte fyldt med gejst.

”Du bringer det bedste frem i os. Du giver frihed under ansvar. Og du står altid bag os, når det gælder”, sagde Nikolaj Schulz.

En god ven i skyttegraven

Foreningens advokat Hans Sønderby roste Hans Aarestrup for at være den eneste, som kan køre Fødevarestyrelsen ned på regneark.

”Jeg kunne ikke anbefale en bedre direktør eller en bedre organisation, så I passer godt sammen”, sagde Hans Sønderby.

”Hvis jeg skulle ligge i skyttegrav med nogen, skulle det være med Hans Aarestrup. For ham stoler jeg på”, tilføjede advokaten.

Stolt af erhvervet

Og så kunne BL’s direktør ikke tåle mere ros – og opfordrede derfor forsamlingen til at udbringe et længe leve for dansk landbrug. Et erhverv, som Hans Aarestrup altid har følt for:

”Jeg er glad for dansk landbrug. Og stolt af at være en del af en kultur, hvor ting, man gør, nytter noget! Ligesom mange landmænd går jeg glad på arbejde hver dag. Derfor skal lovgiverne også vide, at meningsløse restriktioner ikke bare forværrer landmandens økonomi men også tager spidsen af hans gode humør”, sagde Hans Aarestrup.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Scroll to Top