Reglerne blev fulgt i Promilleafgiftsfonden

Flemming Fuglede Jørgensen var i går i DR2, hvor han forklarede, at han og Bæredygtigt Landbrug har fulgt reglerne, der er udstukket af NaturErhvervstyrelsen. Du kan se et interview med Flemming Fuglede Jørgensen om sagen her

dr2-dagen

Økologisk Landsforening har de seneste fem år søgt om over 50 mio. kr. til egne projekter og Landbrug & Fødevarer/Seges om omkring en halv milliard i samme periode. Fremgangsmåden har været den samme som Bæredygtigt Landbrugs i ansøgning om 1,5 mio. kr. til en rapport om dansk landbrugs rammevilkår.

Bæredygtigt Landbrugs formand, Flemming Fuglede Jørgensen, er blevet angrebet for at have en “tvivlsom dobbeltrolle”, men som det fremgår af indslaget fra DR2 Dagen i går, så er reglerne fulgt.

De over 50 mio. kr., som Økologisk landsforening har fået fra Promilleafgiftsfonden, er kommet gennem ansøgninger, de selv har underskrevet og søgt. Landbrug og Fødevarer har fået over en halv milliard på samme måde i perioden. Ved behandlingen af disse organisationers ansøgninger var de selv til stede. Dette følger de regler for inhabilitet, som NaturErhvervstyrelsen har udstukket.

Da Bæredygtigt Landbrug søgte om 1,5 mio. kr., så fulgte foreningen de regler, som de andre medlemmer havde fulgt i årevis – altså også før Bæredygtigt Landbrug blev medlem af Promilleafgiftsfonden.

INTERVIEW MED FLEMMING FUGLEDE JØRGENSEN

Formanden for Bæredygtigt Landbrug understreger, at hverken foreningen eller han selv personligt har haft økonomisk gevinst ved ansøgningen til CBS-rapporten, der undersøger rammevilkårene for dansk landbrug. De 1,5 mio. kr. er ikke gået til BL, men de forskere, som har lavet rapporten. Bæredygtigt Landbrug har kun stået for økonomistyringen af pengene, hvilket naturligt har været en udgift for foreningen.

Flemming Fuglede Jørgensen fortæller i interviewet, at Bæredygtigt Landbrug naturligvis har fulgt reglerne fra NaturErhvervstyrelsen. 

Statsrevisorerne er kommet med en kritik af NaturErhvervstyrelsen for de regler, som de har udstukket for inhabilitet i Promilleafgiftsfonden. Men den kritik er først kommet, efter projektet med CBS-rapporten var sat i gang.

Hvis den kritik skulle medføre, at styrelsen kommer med nye regler, så udtaler Flemming Fuglede Jørgensen, at Bæredygtigt Landbrug naturligvis vil følge dem.

Af Jens Sillesen, jsi@baeredygtigtlandbrug.dk

 

Scroll to Top