Dansk frugt og grønt er bedst

DTU’s årlige pesticidrapport viser, at der er færrest pesticidrester i dansk frugt og grønt. BL’s faglige rådgiver slår derfor endnu engang fast, at det er bedst at købe dansk

r_debede_kurv1000

”Danske forbrugere kan sætte tænderne i et æble uden at frygte, at det er smækfyldt med skadelige pesticider, og det dokumenterer disse resultater sort på hvidt, at de forsat kan.”

Skriver miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) i en pressemeddelelse, som Fødevareministeriet har udsendt i dag. Udtalelsen falder, efter DTU’s årlige pesticidrapport viser, at der er væsentligt færre pesticidrester i dansk frugt og grønt end i udenlandske fødevarer.

Pesticidrester er ikke skadelige

DTU Fødevareinstituttet vurderer også, at de pesticidrester, der trods alt kan findes i fødevarer på det danske marked, ikke er farlige for forbrugerne. I ingen af de 2.500 prøver, som pesticidkontrollen har taget, blev der nemlig fundet overskridelse af grænseværdierne.

Hos BL glæder rapportens resultater vores faglige rådgiver Stig Sandholt Andersen, som tidligere har slået fast, at pesticider i så små mængder ikke er skadelige.

”Med 0 % overskridelse af grænseværdierne i dansk frugt og kun 0,7 % overskridelse i dansk grønt viser den seneste pesticidrapport fra DTU endnu engang vigtigheden i at købe dansk frugt og grønt. Med al tydelighed er de danske landmænd bedst til det arbejde, de har, og man kan med stor tiltro købe dansk”, siger BL’s Stig Sandholt Andersen. 

Fundet af pesticidrester i prøverne fordeler sig således:

Konventionel frugt og grønt

Danmark

EU

3. lande

Fund af pesticidrester

52% (frugt)

23% (grønt)

69% (frugt)

50% (grønt)

73% (frugt)

42% (grønt)

Overskridelser af grænseværdi

0% (frugt)

0,7% (grønt)

0,9% (frugt)

0,9% (grønt)

4% (frugt)

6% (grønt)

 

Af Ditte Birkebæk dib@baeredygtigtlandbrug.dk

Scroll to Top