De centrale spørgsmål er stadig ikke besvaret

Manglende svar fra L&F tyder på, at man stadig vil mørklægge væsentlige områder af budgettet – og alligevel kræve penge op fra de hårdt trængte landmænd

nutrifair-ulrik-lunden

Af Jens Iversen, Dalhavegård, Åstorpvej 78, Christiansfeld, og Ulrik Lunden, Store Bouet, Asaa, bestyrelsesmedlemmer i Landsforeningen for Bæredygtigt Landbrug

Formanden for Landbrug & Fødevarer, Planteproduktion, Torben Hansen, og direktør i Seges, Ivar Ravn, vil gerne debattere med os i BL, lyder det i onsdagens Effektivt Landbrug.

Det tager vi selvfølgelig gerne imod. Det må så også betyde, at de vil komme ind på alle de uoplyste punkter i L&F-regnskabet, hvor vi ikke kan se, hverken hvor pengene kommer fra, eller hvor de bruges.

Endnu en knap der kan skrues op for

Det står efter indlægget stadig ikke klart. Og alligevel fremturer I fra L&F med ønsket om, at landmanden skal betale ekstra to kr. Det hænger ikke sammen, og vi vil gerne have det belyst. Det virker for os stadig, som om det blot er en ny knap i styrepulten, der kan skrues op for. Det er jo ikke sandsynligt, at man etablerer et så omdiskuteret og kontroversielt opkrævningssystem for sølle to kroner.

Dumt at flytte penge fra land til by

BL samarbejder på flere punkter med Seges – en relevant faglig viden er yderst vigtig. Derfor er det også vigtigt at holde hus med pengene og at fokusere på de ting, der virkelig er til gavn for landmanden, uden til stadighed at flytte flere penge fra yderdistrikterne til Aarhus og København.

Det er i øvrigt bemærkelsesværdigt, at L&F beklager sig over Landbrugspakken, der betyder, at såkaldte søjle 2-midler nu går direkte til landmanden – og udenom L&F-systemet. Vi andre synes godt om, når pengene går direkte til primærproducenten, uden at andre skaber levebrød af pengene…

Sæt tæring efter næring, L&F!

De manglende svar på vores indlæg tyder på, at man stadig vil mørklægge væsentlige områder af budgettet – og alligevel kræve penge op fra de hårdt trængte landmænd – prøv dog at sætte tæring efter næring. I må spare, når der kommer nye udgifter, der skal være råd til. I kan ikke bare kræve mere op. Det er ikke en holdbar udvikling, at der nu efter sigende er omkring 1.100 ansatte i L&F-koncernen, og at vi er nede på omkring 11.000 heltidsbedrifter. Lær dog af sætningen ”mere for mindre” – I kan ikke blive ved med at malke landmanden blot for selv at vokse.

(Indlægget har også været bragt i Effektivt Landbrug).

Scroll to Top